jueves, 23 de abril de 2009

Reapertura del Llar d’Andecha de Noreña


El Llar d’Andecha de Noreña vuelve abrir les sos puertes mañana vienres tres dos selmanes d’obres de meyora y acondicionamientu del centru social y cultural. La reapertura coincide coles fiestas del Picadillu y del Sabadiegu de Noreña. Demientres la fin de selmana va haber folixa nel Llar y mañana vienres cellebraráse una espicha de repaertura pela nueche.

De magar la selmana que vien el Centru Social nacionaliegu entama un nueva dómina y va tar abiertu de llunes a sabadu a partir de les 18:00 hores, con serviciu de biblioteca, xuegos de mesa, chigre... Nel Llar d'Andecha, na céntrica cai noreñense Javier Lauzurica tienen la so sede los conceyos d'Andecha Astur y de Darréu de Noreña y Sieru.

Deteníu un trabayador de Diasa

Un grupu de trabayadores de Diasa supuestamente intentó ayeri cortar l’autovía Uviéu-Campumanes a la altura de Mieres. Según recueye la prensa, la Guardia Civil torgó que los trabayadores pudieren acceder a la calzada y detuvo a un trabayador qu’intentó aparar el tráficu.

Al paecer, los axentes del cuerpu militar español llocalizaron unes 50 ruedes y dos bidones de combustible, material que supuestamente diba ser utilizáu pa facer una barricada na autopista. Los trabayadores de la empresa farmaceutica lleven más de trés meses ensin cobrar y el futuru de la factoría sigue nel aire.Los voceros de la plantiya señalaron que la so intención yera «facer una movilización pacífica xunto a l’autovía». Tres la intervención policial afirmaron sentise «perseguíos ya instigaos». «Los delincuentes nun somos nós, sinon los responsables d’esti conflictu llaboral».


DIASA EN LLUCHA!