martes, 28 de junio de 2011

Llamada a conceyu abiertu al Pueblu d'Uviéu


VIENRES 1 DE XUNETU -19:00 H. -SALÓN D'ACTOS CIBERCENTRU DE LA LILA- CAI LA LILA,17

El Vienres 1 de Xunetu “Conceyu Abiertu por Uviéu” cellebrará’l un conceyu abiertu, que tendrá llugar nel Salón d’actos del Cibercentru de La Lila, asitiáu na cai La Lila 17.

La ciudá d’Uviéu,dientru de la tónica xeneral del país,vien viviendo dende va décades un déficit democráticu frutu de les polítiques caciquiles ya favoratibles a intereses ayenos al pueblu desendolcaes polos distintos gobiernos,n’especial el del PP con Gabino de Lorenzo a la tiesta por ser el que más años lleva na poltrona.Como resultáu sofrimos privatizaciones de servicios básicos y clave nel bientar del pueblu uvieín -basoria,llimpieza,instalaciones deportives,tresporte municipal,agua…-,amiguismu,clientelismu y mala xestión económica cola complicidá de fuercies que se dicen “de la oposición”.

Poro,dende Conceyu Abiertu por Uviéu encamentamos a toos y toes a acudir y entamar una dinámica participativa y de democracia direuta que fine col gobiernu “pal pueblu ensin el pueblu” y qu’entame con un modelu de conceyu “del pueblu pal pueblu”,nel nuesu y nel restu de conceyos d’Asturies.

De cómo entamar a algamalo falaremos,énte otres custiones, esti Vienres dende les 19 hores nesti actu abiertu a toos y toes.

Pa cualquier dulda o suxerencia: uvieu@conceyuabiertu.org

www.conceyuabiertu.org

Folixa solidaria


El Muerganu Antirrepresivu Popular Sofitu convoca pal Sabadu 2 de xunetu una cena solidaria pa siguir faciendo frente al pagu de multes, gastos xudiciales y campañes. Por ello dende SOFITU entamamos un nuevu actu solidariu-festivu que nesta vegada consisti nuna folixa nel CSA SESTAFERIA de Xixón con bebora, xinta, música y bon ambiente’l prosimu sabadu 2 de Xunetu de magar les 21 hores cola fin de siguir recaldando perres pal pagu de multes, gastos de xuiciu, abogaos y tolo que caltien la represión. El Preciu ye namás de 10 euros.

Rexonalismu, federalismu y asturianismu, 1876-1936


Esti prósimu xueves, 30 de xunu de 2011, cellébrase en Xixón la conferencia Rexonalismu, federalismu y asturianismu,1876-1936 a cargu de Javier Cubero de Vicente.

L'actividá empieza a les 20:00 hores nel Club de Prensa Asturiana de Xixón, salón d'actos del Centro San Eutiquio (a la vera de la ilesia de San Pedru en Cimavilla) y preséntala Inaciu Galán.