lunes, 7 de febrero de 2011

L'asturianu sigue vivo en L.laciana


El Club Xeitu convoca'l tercer certame*lliterariu en paḷḷuezu*denomináu, Guzmán Álvarez, col que se va intentar revitalizar la *llingua vernácula del monte occidental ástur-*lleonesa, según la nota de prensa unviada por dicho grupu.

Esti concursu ta abiertu a tola ciudadanía polo xeneral, y esti añu va concedese un únicu premiu. Les obres van poder presentase antes del próximu día 15 de *mayu, y el fallu del xuráu fadráse públicu mientres el mes de xunetu y la entrega del premiu va tener llugar, mientres la celebración del Recital de Paḷḷuezu que se va entamar, per cuartu añu consecutivu, na Casona de San Miguel. Coles mesmes, la obra premiada va publicase nel boletín del Club Xeitu.

Los ganadores d'esti certame n'años anteriores fueron na categoría de poesía «Al Aviséu», de *Irma González-Quevedo, ente qu'en *relatu foi pa «Carta desde'l Vaḷḷe», de Guadalupe Lorenzana, que tamién consiguió'l premiu en poesía l'añu pasáu por "La sulombra d'él", ente que la *modalidá de prosa tuvo erma por nun presentase nenguna obra.

Fonte: Glayiu

No hay comentarios:

Publicar un comentario